#کالابرگ الکترونیک #غزه #پرسپولیس #استقلال #اخبار آموزش پرورش و فرهنگیان

سورن توربو یا دنا پلاس توربو؟ کدام‌یک بهتر است؟

هجوم گسترده خودروهای چینی در دهه نود خورشیدی به بازار ایران، تولیدکنندگان خودرو در کشور را مجبور کرد برای مقابله با این چینی‌های تازه وارد، محصولات جدیدی را روانه بازار کنند.

ایران خودرو یکی از این شرکت‌ها بود که سورن توربو را به عنوان نمونه بهینه شده سورن به بازار عرضه کرد. این خودرو با توجه به قیمت روز خودرو ایرانی که از مشابه چینی خود کمتر بود، توانست موفقیت‌های اولیه خوبی را در بازار کسب کند.

https://khabarpu.com/img/post/1589606368.jpg

البته این موفقیت‌ها زودگذر بودند و بروز ایرادات مونتاژی گوناگون در سورن توربو، دردسرهای فراوانی برای مالکان این خودرو مهیا کرد. به همین دلیل ایران خودرو تولید سورن توربو را برای مدتی متوقف کرد تا مهندسان این شرکت نسبت به بهینه سازی محصول جدید اقدام کنند. حاصل تلاش‌های مهندسان ایران خودرو، خلق دنا پلاس توربو بود که جذابیت‌های دنا پلاس را با پیشرانه توربو در آمیخت. اما کدام‌یک از دو محصول توربو ایران خودرو بهتر هستند؟ دست اندرکاران سایت خودروبانک در گزارشی به این موضوع پرداخته‌اند و سعی در یافتن پاسخ آن دارند. پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

نگاهی به طراحی ظاهری

برخلاف رویه مرسوم در خودروسازی جهان که محصولات با عملکرد بالا خود را با چهره‌ای متفاوت روانه بازار می‌کنند، ایران خودرو نمونه‌های توربو از محصولات خود را بدون هیچ تغییر ظاهری به مشتریان تحویل داد. در حقیقت ماشین دنا پلاس توربو یا سورن توربو هیچ تفاوت ظاهری مشخصی با نسخه‌های عادی ندارند و این موضوع در سورن توربو بیشتر حس می‌شود، چرا که نسخه‌های عادی و توربو این اتومبیل به جز نوشته قرمز رنگ توربو، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

https://khabarpu.com/img/post/1589606397.jpg

در خصوص دناپلاس توربو تفاوت‌ها بیشتر است و ایران خودرو با بهره‌گیری از رینگ‌های بزرگ‌تر و متفاوت، اقدام به جدا سازی دنا پلاس عادی و دنا پلاس توربو در بازه قیمت روز خودرو کرده است. به بیان تیم خودرو برخلاف سورن که یک فیس لیفت نه چندان محبوب از سمند محسوب می‌شود، دنا پلاس خودرویی زیبا با طراحی جسورانه است که برخلاف بسیاری از خودروهای داخلی، از برخی از المان‌های مدرن در طراحی روز بهره‌مند است.

 

نگاهی به طراحی داخلی

کابین سورن در ابتدا هیچ تفاوت محسوسی با کابین سمند LX نداشت که این موضوع موجب دلزدگی مصرف‌کنندگان از این خودرو شده بود. به همین دلیل ایران خودرو تصمیم گرفت تا طراحی داخلی سورن را بهبود ببخشد و به این منظور از کابین محصول ناکام خود یعنی پژو 407 برای طراحی داشبورد جدید سورن بهره گرفت. این کابین جدید ارگونومی مناسبی دارد و استفاده از ادوات خودرو را برای راننده آسان می‌کند، در عین حال داشبورد سورن از مواد کم کیفیتی ساخته شده که در کوتاه مدت ایجاد مشکل خواهد کرد.

https://khabarpu.com/img/post/1589606413.jpg

اما داشبورد دنا پلاس توربو کاملا متفاوت بوده و برای طراحی آن از کابین هیوندای سوناتا YF الهام گرفته شده است، به همین دلیل نسبت به داشبورد سورن نمایی بروزتر و بهتر ارائه می‌ده و با توجه به قیمت خودرو برای مشتریان جذاب‌تر است. به گزارش خودروبانک، در نسخه توربو دنا پلاس این داشبورد زیباتر هم شده و با افزودن مواردی همچون دوخت قرمز روکش فرمان و گردگیر دسته دنده، طراحی جدید سردنده و کف‌پایی‌های جدید، کابین برای مشتری جذاب‌تر جلوه می‌کند.

 

مشخصات فنی یکسان

ایران خودرو برای سورن توربو و دنا پلاس توربو از یک پیشرانه مشترک استفاده کرده است. با این وجود مهندسان ایران خودرو با اجرای برخی بهینه‌سازی‌ها، عمر و دوام قطعات موتور دنا پلاس توربو را بیشتر کرده‌اند. پیشرانه هر دو خودرو با نام EF7 توربو شناخته می‌شود که قادر است تا حداکثر قدرت 150 تا 155 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 215 نیوتون متر را ارائه دهد. کیت توربو نصب شده بر روی دنا پلاس توربو و سورن توربو توانایی‌ تولید ارقام بالاتری از قدرت و گشتاور را دارد اما بنابر گزارش خودروبانک، با توجه به محدودیت‌های فنی و بالا بردن ضریب اطمینان موتور، مهندسان فنی ایران‌ خودرو بوست توربو را پایین آورده و حداکثر قدرت را به 155 اسب‌بخار محدود کرده‌اند.

جعبه‌دنده 5 سرعته دستی در هر دو خودرو وظیفه انتقال نیروی تولید شده موتور به چرخ‌های جلو را برعهده دارد. البته باید به این نکته اشاره کرد که ضرایب دنده در جعبه‌دنده به‌کار رفته در این خودروها با توجه به افزایش توان و گشتاور خروجی تغییر کرده که است. در واقع فواصل بین دنده‌ها کاهش یافته تا دستیابی به دورهای بالاتر در زمان کمتری صورت بگیرد.

 

نتیجه گیری

با توجه به شرایط امروز و قیمت روز خودرو در بازار آزاد، خرید دنا پلاس توربو یا سورن توربو نسبت به خودروهای مشابه چینی بودجه بسیار کمتری را می‌طلبد. اگر از آن دسته افرادی هستید که امکانات رفاهی، ظاهر جدیدتر و پیشرانه‌ای قوی از ملاک‌های انتخاب شما برای خرید یک خودرو است، دنا پلاس می‌توانند گزینه مناسبی برایتان باشد. اما اگر پرداخت مبلغی حدود 160 میلیون تومان برایتان مقدور نیست، باید به سراغ سورن توربو بروید. البته باید در نظر داشته باشید که نسخه‌های صفرکیلومتر سورن توربو در بازار معدود هستند و ممکن است در یافتن آن‌ها به مشکل بخورید.

همچنین می توانید آخرین اخبار خودرو را در وبسایت خودروبانک دنبال کنید.


۹:۵۶:۳۰ | شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | Saturday 16 / 05 May / 2020